Novinky

ŠVÝCARSKÁ MEDAILOVÁ EUFORIE


zpět

3.10.2019 | 677x

ŠVÝCARSKÁ MEDAILOVÁ EUFORIE

Dvě medaile a dvě pódiová umístění. Ani největší optimista by asi před odjezdem na 3. kolo Světového poháru netipoval podobnou bilanci. Ve Švýcarsku tak česká reprezentace prožila jeden z nejúspěšnějších mezinárodních výjezdů v historii.



Zajímavé reportáže o  SP najdete v předních českých o-médiích (O-news, Orientacnibeh.cz - middleknock-outsprint), a tak snad jen několik střípků z úspěšných příběhů:

Knock - out sprint, Vojtěch Král - zlato
„I would bet all my money on Král", i takové hlášky byly slyšet v hloučku kaučů před startem finále knock-out sprintu. Žádný defenzivní přístup, spoléhání na soupeře nebo finiš, ale absolutně sebevědomý výkon od kvalifikace až po finále přinesl zasloužené zlato a respekt publika. Vojta po roce dokázal, kdo je v této disciplíně opravdovým Králem.

Knock - out sprint, Tereza Janočíková - stříbro
Nejstaršímu členovi výpravy v „nokáči" směle sekundovala i nejmladší členka týmu, věkem ještě juniorka - Terka Janošíková. I z jejího výkonu se mohla někomu dělat husí kůže. S jakou suverenitou se dokázala probít až do finále, ve kterém si po boji doběhla pro stříbro za letos nepřemožitelnou Tove Alexandersson. „Já jsem fakt druhá na svěťáku?", culila se v cíli a nemohla uvěřit, že to šlo tak hladce. Bravo!

Sprint, Vojtěch Král - 4. místo
Že nebude lehké ustát zlatou kocovinu a být zpět plně v koncentraci i na startu posledního závodu série. To si moc dobře uvědomoval Vojta Král před nedělním sprintem. I přes jeho slovy "průměrný výkon" šahal po medaili. I když z toho byla nakonec brambora, ukázal, že se máme v příští sprintové sezóně na co těšit.

Middle, Denisa Kosová - 6. místo
Denča už několikrát šahala po pódiu, ale až ve Švýcarsku to tam konečně (po skvělé technické práci na trati) padlo! I díky tomuto výraznému počinu v úvodním závodu série pak celý tým věděl, že to jde a byl motivovaný udělat v dalších závodech pro výsledek maximum.

Ve stínu hvězdných výsledků by ale neměly zůstat ani další zajímavé výkony. Na middlu se neztratily ani další holky - Vendula Horčičková, Lenka Mechlová nebo Adélka Indráková po pěkných výkonech bodovaly. Tři kluci do dvacítky - Vojta Král, Miloš Nykodým a Marek Minář (ten potvrdil letošní skvělou middlovou formu). Ale bodovali ještě další - Pavel Kubát, Daniel Vandas! a Tomáš Kubelka. V knock-out sprintu se probili těžkou kvalifikací do 1/4 finále i Vendula Horčičková, Terka Čechová nebo Miloš Nykodým (z 3. místa). V nedělním sprintu pak 6 vteřin za bronzem zůstala Tereza Janošíkova (7. místo) a ve finále B ukázal lokty i benjamínek týmu Tomáš Křivda, který na stejné trati s finále A doběhl druhý (to by ve finále A stačilo do 10. místa!) a jako sparťan si získal tolik potřebný respekt sešívaného trenéra :-).


Ve dnech, kdy na celou společnost, ale i o-komunitu dolehl smutek ze ztráty osob, které jsme měli rádi, tak snad alespoň lehce pohladí pohled na výsledky našich reprezentantů..


FOTO (by Bandaska)



Middle
1 ALEXANDERSSON Tove SWE 37:01
2 AEBERSOLD Simona SUI 39:37 +02:35
3 HAUSWIRTH Sabine SUI 39:50 +02:48
-
6 KOSOVÁ Denisa CZE 41:33 +04:31
20 HORČIČKOVÁ Vendula CZE 44:50 +07:48
21 MECHLOVÁ Lenka CZE 44:57 +07:55
31 INDRÁKOVA Adéla CZE 45:51 +08:49
44 ČECHOVÁ Tereza CZE 46:47 +09:45
44 ŠTIČKOVÁ Anna CZE 46:47 +09:45
49 JANOŠÍKOVÁ Tereza CZE 47:31 +10:29
57 NOVOTNÁ Tereza CZE 48:59 +11:57

1 HADORN Joey SUI 37:21
2 HUBMANN Daniel SUI 37:30 +00:09
3 REGBORN Martin SWE 37:58 +00:36
-
11 KRÁL Vojtěch CZE 40:25 +03:03
16 NYKODÝM Miloš CZE 40:38 +03:16
17 MINÁŘ Marek CZE 40:44 +03:22
28 KUBÁT Pavel CZE 41:29 +04:08
35 VANDAS Daniel CZE 41:55 +04:34
38 KUBELKA Tomáš CZE 42:18 +04:57
49 KŘIVDA Tomáš CZE 43:35 +06:14
62 HUBÁČEK Jonáš CZE 45:50 +08:28


Knock - out sprint, finále

1 ALEXANDERSSON Tove CZE 07:28
2 JANOŠÍKOVÁ Tereza CZE 07:37
3 ROOS Elena SUI 07:38
4 GEMPERLE Natalia RUS 07:40
5 HAUSWIRTH Sabine SUI 07:41
6 RUCH Martina SUI 07:46

1 KRÁL Vojtěch CZE 06:39
2 HADORN Joey SUI 06:41
3 STREET Ralph GBR 06:43
4 MICHIELS Yannick BEL 06:44
5 BERGMAN Gustav SWE 06:47
6 JONES Kristian GBR 07:39


Sprint, finále A
1 ALEXANDERSSON Tove SWE 14:18 +00:00
2 ROOS Elena SUI 14:34 +00:16
3 AEBERSOLD Simona SUI 15:01 +00:43
-
7 JANOŠÍKOVÁ Tereza CZE 15:07 +00:49
17 KOSOVÁ Denisa CZE 15:39 +01:21
24 HORČIČKOVÁ Vendula CZE 16:00 +01:42
35 MECHLOVÁ Lenka CZE 17:11 +02:53

1 MICHIELS Yannick BEL 13:29 +00:00
2 JONES Kristian GBR 13:31 +00:02
3 KYBURZ Matthias SUI 13:43 +00:14
-
4 KRÁL Vojtěch CZE 13:57 +00:28
23 NYKODÝM Miloš CZE 14:41 +01:12
36 KUBÁT Pavel CZE 16:14 +02:45